Cossaajien tunnelmia lauantailta

Elli-Oona (18) kertoo cossinsa olevan itsetehty, housuja lukuunottamatta, ja sen tekoon on mennyt noin 3 kuukautta. Hän kertoo kolmen Traconin kokemuksella, että cossia tehdessä täytyy ottaa huomioon, kauanko aikaa sen tekemiseen menee, cossin tekoa täytyy myös suunnitella. Paras motivaatio Elli-Oonan mielestä on löytää se oma hahmo, jota haluaa cossata. Hänellä on hyvät fiilikset tämän vuoden Traconista ja toivottaa kaikille cossaajille tsemppiä!

 

Niini (22) ja Milla (21) ovat tehneet cossinsa yhteistyönä. He kertovat olevansa naapureita, joten cossin teossa ei ollut muita ongelmia kuin rahan puute. He antavat cossaajille vinkiksi, että kannattaa varata aikaa cossin tekemiseen, toisin kuin he itse, koska tekivät cossia vielä eilen kolmelta aamuyöstä. 

 

Cosplayn parikilpailuun osallistuvat Melina ja Marianne kertovat backstagella olevan tuskainen ja hikinen tunnelma. Heillä on kilpailuista jo 5 ja 7 vuoden kokemus. Cosseihin on mennyt noin 30-37 tuntia työtä kolmen kuukauden sisällä, he kertovat. Heidän vinkkinsä cossaajille ovat: "käyttäkää paljon silitysrautaa!" Ja "cossaamisessa asenne on tärkeintä".