百合 vai ei?

Hyvin monissa animeissa kaikki päähenkilöt ovat tyttöjä. Useimmiten he ovat vain ystäviä, mutta muutamissa sarjoissa käsikirjoittajat ja tekijät ovat homosaation edistämisen nimissä päättäneet, että animeen sisällytetään japanialaista tyttörakkautta eli yuria (百合). Katsojien olisi hyvä tietää ennalta ne merkit, jotka tulevat johtamaan tällaiseen, jotta he voivat harkita uudestaan, haluavatko he nähdä tyttöjen välistä rakkautta, vaiko pitäytyä heteroseksuaalisesti täysin normaaleissa animeissa.

Ykköspesä: merkit, jotka osoittavat tyttörakkauden vaaran olevan mahdollinen

Konata, Kagami, Tsukasa ja Miyuki lounaalla, Lucky Star, 1. kausi, 7. jakso
Konata, Kagami, Tsukasa ja Miyuki
lounaalla, Lucky Star,
1. kausi, 7. jakso

Animen päähenkilöt ovat tyttöjä: vaikka näin ei olisikaan, se ei vielä poista vaaraa kokonaan, sillä joissakin animeissa tyttörakkautta harjoittavat sivuhahmot.

Kaksi tyttöä kohtaa toisensa ilman että läsnä on muita. Kohtaaminen tapahtuu esimerkiksi lukion portaikossa tai luokkahuoneessa, naisten saniteettitiloissa tai esimerkiksi puistossa koulun jälkeen. Jos tällainen tilanne on ehdoin tahdoin animeen laitettu, niin tekijöiden tarkoitusperiä voi hyvästä syystä alkaa epäillä. Mikäli tytöt punastelevat, ollaankin sitten jo selkeästi kakkospesällä!

Tytöt tapaavat toisiaan myös kesäloman aikana. Festivaaleilla käyminen perinteinen yukata päällä tai vierailu temppelissä uudenvuoden aikaan eivät ole vielä kovin vaarallisia merkkejä. Mutta mikäli tytöt menevät yhdessä ostamaan alusvaatteita tai uima-asuja, tai menevät yhdessä kylpylään tai uimarannalle, ollaan vahvasti luisumassa kakkospesän suuntaan!

Tytöt syövät lounasta yhdessä. Vaaraa tyttörakkaudesta ei ole, jos tyttöjä on lounasseurueessa aina kolme tai enemmän. Mutta jos kaksi tyttöä syö lounasta yhdessä, se on jo merkittävä siirtymä yurin suuntaan. Jos he menevät kahdestaan koulun katolle tai muuhun rauhalliseen paikkaan lounaalle, vaara on jo suuri.

Tyttö on surullinen kun hänen ystävänsä joutuu eri luokkaan lukiossa. Japanissa oppilaat jaetaan joka lukuvuosi uudestaan eri luokkiin. Jos tyttö osoittaa kohtuutonta surua ja kaipausta kun hänen ystävänsä joutuu toiseen luokkaan, kyseessä on vaarallinen merkki tyttörakkaudesta.

Tyttö käy tapaamassa sairaana olevaa ystäväänsä. Kuten yhteisen lounaan tapauksessa, vaaraa ei ole, mikäli useampia tyttöjä käy vierailulla yhdessä. Mutta jos tyttö menee tapaamaan sairasta ystäväänsä yksin, anime vihjailee jo selvästi tyttörakkaudesta.

Kakkospesä: selkeitä merkkejä tyttörakkaudesta

Sakurako ja Himawari riitelevät, YuruYuri, 1. kausi, 2. jakso
Sakurako ja Himawari riitelevät,
YuruYuri, 1. kausi, 2. jakso

Kaksi tyttöä katselee toisiaan. Pitkä katse on selvä vaaran merkki. Japanilaiset eivät normaalisti katso toisiaan silmiin! Punastuminen tässä tilanteessa on jo vahvistus: tyttörakkaus on fakta.

Kaksi tyttöä ei kehtaa katsella toisiaan. On vahva merkki tyttörakkaudesta, kun tytöt ujostelevat toisiaan. He eivät uskalla paljastaa tunteitaan toista kohtaan. Anime on melkoisella varmuudella kääntymässä tyttörakkaudeksi! Punastuminen – tai vielä pahempaa, pyörtyminen – tällaisessa tilanteessa osoittaa, että ollaan liu'uttu saman tien kolmospesään asti.

Kun kaksi tyttöä riitelee keskenään, on se varma merkki siitä, että he ovat kiinnostuneita toisistaan. Japanilaisessa yhteiskunnassa pyritään aina harmoniaan ja peitellään tunteita. Kaksi riitelevää tyttöä ovat siis niin läheisiä, että he voivat riidellä ja pysyvät silti sydänystävinä. Anime, jossa tämä tapahtuu, on siis lähes täysin varmasti yuria!

Animessa tytöt kulkevat pareittain. Kun näytetään esim. yleiskuvaa luokkahuoneesta, luokan tytöt ovat asettuneet pareiksi, tai he tulevat kouluun tai lähtevät sieltä pareina. Erittäin vaarallinen merkki ja selvä vihje tyttörakkaudesta!

Kolmospesä: tyttörakkaus on fakta

Torako nuolee Tōman käyttämää haarukkaa, Hyakko OVA (2009)
Torako nuolee Tōman käyttämää
haarukkaa, Hyakko OVA (2009)

Tyttö juo toisen kupista tai tarjoaa tälle ruokaa omasta lusikastaan tai syömäpuikoistaan. Tämä on ns. epäsuora suudelma ja tarkoittaa varmuudella tyttörakkautta!

Lisäys 5.1.2016: Tytöt jakavat kylmällä säällä saman, pitkän kaulahuivin. Tämä on varma merkki siitä, että heillä on suhde.

Kun tyttörakkaus on varmaa, kohdataan sen kliimaksi ja huipentuma vaiheessa, jossa kaksi tyttöä lopullisesti tunnustavat rakastavansa toisiaan ja näyttävät sen rohkeasti julkisuudessa. Saman sateenvarjon jakaminen eli ai-ai gasa (アイアイ傘) ("rakkauden sateenvarjo") todistaa ja alleviivaa lopullisesti niin katsojille kuin tyttöjen luokkatovereille ja ystäville, että he ovat rakastavaisia!

Enää ei ole mitään epäselvää: kyseessä on kiistattomasti yuri eli tyttörakkaus-genre. Tässä vaiheessa on jo auttamatta myöhäistä lopettaa animen seuraaminen: vahinko on jo tapahtunut.

Kotipesä: yli kaikkien siveellisyyden rajojen!

Kuohuttava seksikohtaus, Yuyushiki, 1. kausi, 5. jakso
Graafillinen seksikohtaus,
Yuyushiki, 1. kausi, 5. jakso

Valitettavasti on lopuksi todettava, että joissakin animeissa mennään röyhkeästi sivistyneen yhteiskuntamme asettamien rajojen yli ja siirrytään suoraan fyysiseen toimintaan. Häveliäisyyden verho laskeutukoon nopeasti tällaisten moraalista selkärankaamme murtavien näytöksien ylle, emmekä tässä käsittele graafisia yksityiskohtia enää yhtään sanaakaan enempää!

Jokainen säädyllinen katsoja sulkekoon siis heti silmänsä, kun alkaa kuohuttava, kaikkea siveellisyyttä loukkaava kohtaus, missä kaksi tyttöä aikoo pidellä toisiaan kädestä!

Tyttörakkautta Traconissa?

Näiden ohjeiden avulla jokainen voi nyt henkilökohtaisesti tarkkailla, esiintyykö Traconissa tyttörakkautta. Toimitus kuitenkin vakaasti uskoo, että tapahtuma sujuu kaikin puolin seksuaalisesti Kristillisdemokraattisena.

Olemme varmoja, että ainuttakaan raporttia tyttörakkauden esiintymisestä ei tule!