Zettai ryōiki

EVA Unit 1 ja zettai ryōiki taso B
EVA unit 1 ja zettai ryōiki taso A

Zettai ryōiki, 絶対領域 (ぜったいりょういき) eli "absoluuttinen territorio" on A.T.-kenttä Neon Genesis Evangelion -animesta. Se on voimakenttä, joka pitää elolliset olennot erillään toisistaan jotta nämä eivät sulautuisi LCL:iin (Lilithin vereen).

Tai noin joku väärin ajattelija saattaa sanoa. Oikeasti zettai ryōiki tarkoittaa nimittäin paljaan ihon aluetta tytön hameen alareunan ja sukan yläreunan välissä. Sille, joka on perehtynyt tämän alueen ihanuuksiin, eivät erilaiset vaatekomeron toimintahäiriöt ja muut vilauttelut merkkaa mitään. Zettai ryōiki on ylivertainen kaikkiin näihin verrattuna!

Matemaattisesti on laskettu, että ihanteellinen hameen, paljaan alueen ja sukan pituuden polven yläpuolella suhde on 4:1:2,5.

Zettai ryōiki on luokiteltu viiteen tasoon, joita merkitään yleensä kirjaimilla A:sta E:hen – joidenkin lähteiden mukaan on myös tasot F (nilkka) ja S (taso A + hiukset kahdella poninhännällä tai letillä + tsundere). Yleisesti tasoja B ja A pidetään kaikkein parhaimpina.

Taso F

Tällä vastenmielisellä ja rumalla tasolla sukat päättyvät nilkkojen alapuolelle eli ovat aivan liian lyhyet. Japanilaisessa lukiossa arvosana F tarkoittaa hylättyä, eli tämän ZR-tason hylkäämme siis saman tien! Mm. Singaporessa tällaiset sukat ovat koulussa kokonaan kielletyt. Toivottavasti sama sääntö tulee voimaan kaikissa maissa, jossa koulu-univormuja käytetään.

Taso E

Zettai ryōiki tasot D ja C (kuva: np, Tracon 2012)
Zettai ryōiki, kauniit tasot
D ja C (kuva: np, Tracon 2012)

Sukka päättyy nilkan yläpuolelle. On kiistanalaista, voiko tätä tasoa oikein edes laskea zettai ryōikiksi. Kaiken lisäksi myös pojilla voi olla tämmöiset sukat karvaisissa jaloissaan – hyi kamalaa! Siirtykäämme siis nopeasti eteenpäin, tai pitäisikö sanoa, ylöspäin.

Taso D

Taso D, eli sukat päättyvät polven alapuolelle alkaa jo olla jotakin sinnepäin. Vielä ollaan toki kaukana parhaista tasoista. Tällaisilla sukilla on se haitta – tai etu, jos tykkää tällaisesta – että ne valuvat helposti makkaralle nilkkoihin. Kuvassa (oikealla) näemme tasot D ja C.

Taso C

No nyt alamme melkein päästä asiaan. Sukat päättyvät jonnekin polvilumpion alapuolelle, mikä ei tietenkään ole vielä kovin viehättävää. Luulisi, että tällaiset sukat ovat myös epämukavat. Ikävä puoli tässä tasossa on myös se, että jalkapalloilijat pitävät tason C sukkia säärisuojusten päällä. Ja mehän emme halua yhdistää zettai ryōikia jalkapalloiluun millään tavalla!

Taso B

Tässä se vihdoin on! Aito, oikea zettai ryōiki on saavutettu, kun sukat päättyvät polven yläpuolelle ja ennen hameen alareunaa on näkyvissä paljaan ihon vyöhyke. B-tasolla ei ole sitä vaaraa, että alue peittyy hameen alle joissain asennoissa. Ja sievät jalat B-tason sukissa näyttävät paremmalta kuin kokonaan paljaat jalat. Näistä syistä B on yksimielisesti päätetty kaikkein parhaaksi tasoksi. Lisäksi se on lähimpänä ihanteellista mittasuhdetta 4:1:2,5.

Zettai ryōiki taso A
Zettai ryōiki taso A/B
(kuva: np, DAZ 3D)

Taso A

Monien mielestä Taso A on paras, mutta oikein ajatteleva huomaa, että ZR-alue jää tällä tasolla jo lähes näkymättömiin. Parempi siis pitäytyä B-tasossa, jossa hame ei juuri koskaan peitä kriittisen tärkeää paljaan ihon aluetta. Meillä ei silti ole mitään A-tasoa vastaan, se on myös erittäin kaunis katsella.

Taso S

Taso B:n tai A:n zettai ryōiki, hiukset kahdella poninhännällä sekä tsundere-asenne. Tämä on ultimaattinen Taso S, jolla voi vaikka valloittaa koko maailman. Chou subarashii! 超素晴らし!

Kohti tuntemattomia korpimaita!

Jos henkilöllä on niin pitkä hame, että zettai ryōiki ei edes ole mahdollinen – kun sukat eivät ylipäänsä näy lainkaan – niin kaikkea ei silti ole vielä menetetty. Silloin voi vaikka tehdä kuten Hakurei-pyhäkön temppelineitsyt Reimu Hakurei (kuvassa alla) ja siirtää ZR:n toiseen paikkaan. Eli, Reimun tapauksessa hänen irtohihansa jättävät olkapäät ja kainalot paljaaksi.

Eli nyt zettai ryōikieja bongaamaan! Kuka bongaa eniten mitäkin tasoa? Mille tasolle Tracon on keskimäärin edennyt? Joko conkansa on ymmärtänyt tasojen B ja A ylivertaisuuden?!

Aiheesta muualla

Reimu Hakurei (Touhou Suzunaan ~ Forbidden Scrollery -sarjakuvan toisen osan kannesta)
Reimu Hakurei (Ote 東方鈴奈庵 ~
sarjakuvan 2. osan kannesta)

http://animedesho.animeblogger.net/?p=2585

(Sivu on kadonnut netistä, mutta löytyy vielä Web Archivesta: Web Archive: animedesho.animeblogger.net/?p=2585 )

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/ZettaiRyouiki

https://en.wikipedia.org/wiki/Zettai_ry%C5%8Diki