Silloin kun minä olin nuori!

Japanialainen nuori ei edes TIEDÄ liukuportaista mitään!
Japanialainen nuori ei edes TIEDÄ liukuportaista mitään!

Tässä sunnuntai-aamuna jouduin kauhukseni kuuntelemaan yhden nuorison tuumailua: "Mennään liukuportaat yläkertaan. Mä en jaksa kävellä."

Silloin kun minä olin nuori, niin ei todellakaan edes voitu KUVITELLA mitään liukuportaita yhtään missään coneissa! Hyvä jos edes portaita oli! Ja jos oli hissi tai sen semmoinen, niin sitä ei saanut käyttää kuin erikoisluvalla järjestyksenvalvojan tarkkaillessa mikäli oli erittäin perustelu syy! Sitä paitsi nuoriso oli reipasta ja urheilullista! Kaikki olivat nopeita kuin vinttikoirat, sitkeitä kuin nahka ja kovia kuin Rautaruukin teräs! Monet saapuivatkin coniin apostolin kyydillä tahi polkupyörällä. Kukaan ei olisi kuvitellutkaan herrastelevansa esim. taksilla! Siihen aikaan ei lippuja myöskään saanut etukäteen! Lippuja sai ostaa vain ovelta ja lipun saadakseen oli tultava paikalle ajoissa ja kiltisti jonotettava jonossa mukisematta!

Coneihin ei myöskään tultu vaan "hengailemaan" (slangisana, joka tarkoittaa päämäärätöntä oleilua ja maleksimista, peräisin nyky-nuorison suosiossa olevan Kirka-nimisen laulajatähden pop-musiikkikappaleesta). Päinvastoin, coneihin tultiin osallistumaan tunnollisesti ohjelmaan ja kuuntelemaan asiantuntevia luentoja vakavista aiheista! Vapaa-aikaa ei käytetty laiskotteluun, vaan se koetettiin käyttää ylösrakentaviin harrastuksiin, voimia tuovaan liikuntaan ja harrastukseen liittyvien aiheiden ahkeraan opiskeluun!

Kansainvälinen yurisaation symbolieläin
Kansainvälinen yurisaation symbolieläin

Ikäväkseni täytyy vielä näköjään vahvasti painottaa, että se Yuri-artikkeli EI ollut mikään opetussuunnitelma tyttörakkauteen suistumiseksi! Päinvastoin, jutussahan listattiin VAROTTAVIA esimerkkejä yuriutumisesta (eli homosaatiosta)! Kuitenkin olin lauantaina pakotettu todistamaan kahden samaa sukupuolta olevan tytön huulikontaktia Tullntorilla ja sunnuntaina puolestaan kaksi tyttöä olivat lounaalla läheisessä pizzeriassa poskisuudelmien ja samalta lautaselta syömisen merkeissä! Tampere-talon pihalla nuoriso piti päässään täysin julkisesti sateenkaarilippuja, ja olipa eräillä nuorilla jopa hiuksetkin värjätty sateenkaaren värein mikä on, kuten tiedämme, kansainvälinen homosaation tunnus!

EI NÄIN! Ajatelkaa hyvät nuoret edes maahanmuuttajia! Mitä hekin nyt ajattelevat suomalaista kun tällaista menoa on kaikkialla! Tässähän saa aivan hävetä silmät päästään nykynuorison takia!

Päästä hävetyt silmät
Päästä hävetyt silmät