Älä pysähdy putkessa! – Tampere-talon remontti tuo Traconiin uutta ja vanhaa

Tampere-talon remontti on loppusuoralla. Osa vanhoista tiloista muuttuu tai poistuu täysin käytöstä, mutta samalla talo on laajentunut ja laajenee edelleen. Uusiutuneet ja uusiutuvat tilat luovat mahdollisuuksia tuoreisiin ratkaisuihin, ja vaikka remontti ei kaikilta osilta olekaan vielä Traconin aikaan ohi, on käytössä silti aiempaa enemmän tilaa, jossa leveinkin vannehame tai viitta mahtuu hulmuamaan.

In Memoriam - Studio, Rondo ja Basso

Traconissa puheohjelmatilana ollut Studio sekä aiemmin mm. roolipeli- ja kirpputoritilana palvellut Rondo ovat poistuneet käytöstä ja valmistautuvat täydelliseen muodonmuutokseen. Vuonna 2017 näissä tiloissa ovensa avaa maailman ainoa Muumimuseo, joten ehkä tuolloin Traconissakin saattaa vilistä entistä enemmän Tuutikkeja ja Hemuleita.

Remontin myötä myös Traconin hengailuhuoneena tunnettu Basso palautuu sen oikeaan käyttöön eli Tampere-talon varastotilaksi. Konsolipelejä Bassossa pelanneiden ei kuitenkaan tarvitse surra, sillä tämäkin harrastus päästetään vihdoin nauttimaan päivänvalosta ja tuodaan kellaritiloista toisen kerroksen Opus 4:ään. Konsolipeleistä kiinnostuneillehan on tänä vuonna tarjolla entistä enemmän ohjelmaa Peliperjantai-ilmaistapahtuman myötä.

Café Soolo suljettu, faihdetaan Fuugaan

Meido-kahvilana viime vuonna palvelleen Café Soolon remontti on täysin kesken. Soolo on paketoitu Traconin ajaksi, minkä tarkoittaa sekä muuttoa meidoille että kaiken Soolon kautta tapahtuvan kulun siirtymistä muille oville.

Meido-kahvilan uudeksi tilaksi on valittu toisessa kerroksessa sijaitseva Ravintola Fuuga, joka soveltuu kahvilakäyttöön erinomaisesti sijaintinsa ja kokonsa vuoksi. Tanssipelit siirtyvät meidojen tieltä puolta kerrosta ylemmäs, mutta tanssinälän yltyessä saattaa meidonkin saada tanssimaan ensi hätään.

Duetot tuovat tuplasti iloa, Riffissä pelataan avaruusupseereja

Uusista tiloista suurin eli Duetto on nimensä mukaisesti tuplasali. Tasalattiatila jakaantuu kahteen osaan, joista ensimmäinen antaa uuden kodin Traconin suositulle Kirpputorille ja toisessa keskitytään roolipeliaiheiseen puheohjelmaan. Duetto 2 on käytössä myös Peliperjantaissa.

Duettojen takana sijaitseva ryhmätyötila Riffi muuntautuu tänä vuonna avaruussimulaatio Artemikseksi ja Duettojen ja Riffin edustalta löytyvä lämpiötila saa käyttäjikseen tanssipelaajat. Lämpiöstä löytyy myös kahvitiski, josta väsyneimmätkin avaruusupseerit ja polkkamestarit löytävät virvoketta.

Mahtava Maestro – älä kuitenkaan pysähdy putkessa!

Tampere-talon kolmanteen kerrokseen on ilmestynyt talon ”uutena lippulaivana” pidetty tila. Maestroksi nimetty sali on Traconissa puheohjelmakäytössä, minkä lisäksi salissa on ohjelmaa jo Peliperjantaina. Maestroon pääsee toisesta kerroksesta Pienen salin vierestä rappusia pitkin tai salia voi lähestyä kolmannen kerroksen Taidekujan suunnalta siltaa pitkin. Sillan käyttöönoton myötä sulkeutuu yksi ympyrä Traconin historiassa – Traconissa on taas putki. Eikä siinä edelleenkään saa pysähtyä!

Virta vähissä? Tracon auttaa!

Pokémon GO:n menestys on yllättänyt jokaisen (tai ainakin kaikki valtamediat) ja Tracon on varautunut siihen, että kävijöiden kännykänlataustarpeet saattavat olla hieman edellisvuotta suuremmat. Tapahtumassa on tänä vuonna kaksi latauspistettä – toinen toimii tuttuun tapaan infotiskillä, toinen roolipelitiskillä. Pisteiltä löytyy Micro-USB-, Lightning- ja USB-C -johtoja latausta varten.

Kommentit

Nono 9.8.2016 14:59:37

Onko mahdollista saada uutta tilakarttaa jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa?
T: esteettömyys on kivaa

Kommentointi on suljettu.