Sanotaan yhdessä EI piraattituotteille! (päivitetty 29.8.2016 16:00)

Tracon on ihan nurkan takana, ja tuttuun tapaan myyntipöytäsalissa voi tehdä monipuolisia löytöjä! Siksi haluammekin muistuttaa, että suhtaudumme erittäin vakavasti piraattituotteisiin. Koska tuotevalikoima tapahtumassamme on laaja, jotain saattaa jäädä meiltä kuitenkin huomaamatta. Mikäli kävijänä huomaat jollakin pöydällä piraattituotteita, kerro siitä heti lähimmälle järjestyksenvalvojalle tai sponsorivastaavalle.

Piraattituotteiden kitkemiseksi Tracon tekee tiivistä yhteistyötä tulliviranomaisten kanssa, ja noudatamme viranomaisten hyväksymää linjaa. Tarkastamme myyntiin tulevat tuotteet ennen myyntipöytäsalin avautumista, ja tapahtuman aikana sponsoritiimimme suorittaa yhdessä järjestyksenvalvojien kanssa pistokokeita. Useampiin rikkomuksiin syyllistyneet myyjät poistetaan Traconin myyjäsopimuksen nojalla tapahtumasta.

Marjaana Karttunen
Tracon 2016 pääjärjestäjä

 

Lisäys 29. elokuuta 2016 kello 16:00:

Julkisessa keskustelussa on tartuttu edellä olevan kirjoituksen sanamuotoon "useampiin rikkomuksiin syyllistyneet myyjät", jota katsomme tarpeelliseksi avata lisää.

Tuoteväärennösten tai tekijänoikeuksia tai tavaramerkkejä loukkaavien tuotteiden myynnin taustalla voi olla myös esim. tietämättömyyttä tai inhimillinen virhe, ei välttämättä aina pelkkää kylmää voiton tavoittelua.

Se, mikä on tuoteväärennös tai tekijänoikeuksia tai tavaramerkkiä loukkaava tuote, ei aina ole täysin yksiselitteistä eikä välttämättä myöskään helposti paikan päällä todettavissa, saati että kenellä tahansa olisi loukkaavan tuotteen tunnistamiseen tarvittavaa asiantuntemusta.

Näistä syistä haluamme ennen poistamista tarjota loukkaavia tuotteita esillä pitävälle myyjälle mahdollisuuden korjata havaittu rikkomus. Havaitessamme tuotteita, joita epäilemme loukkaaviksi, tarkastelemme tilannetta aina kokonaisuutena ja käytämme tapauskohtaista harkintaa.

Poistoa käytämme vasta viimeisenä keinona sellaisia myyjiä kohtaan, jotka eivät suostu kanssamme yhteistyöhön. Toisin sanoen oletamme hyvää tahtoa niin kauan, kun meillä ei ole vastakkaisesta näyttöä.

Koska loukkaavien tuotteiden esillä pitämisen vuoksi poistetun myyjän pöytämaksua ei palauteta, täytyy meillä olla poistoon riittävät perusteet, jotta voimme tarvittaessa välimiesmenettelyssä tai oikeudessa osoittaa täyttäneemme omat sopimusvelvoitteemme myyjän poistosta huolimatta.

Tracon ry:n hallituksen puolesta
Santtu "Japsu" Pajukanta
sihteeri