Halloween-kilpailun tulokset

Halloween-kilpailun kaikki kilpailutyöt on nyt arvioitu ja voittajat ovat selvillä. Heidät palkitaan vuoden 2018 Tracon-tapahtuman viikonloppurannekkeella.

 

Taidevoittajaksi valittiin Aleksandra Vardanian.

Kuva: Aleksandra Vardanian
Kuva: Aleksandra Vardanian

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarinavoittajaksi valittiin Ville Takkinen ja hänen kirjoituksensa Palaan pian, jonka voit lukea alta.

 

Palaan pian

<Aihe>
Kasvoton hahmo ilmapallon kanssa?

Kerron teille tarinan viime syksystä kun olin Tracon -tapahtumassa. Syy miksi kerron tämän vasta nyt on puhtaasti siksi että olin unohtanut koko asian. Nyt kun ajattelen sitä, niin minua hämmentää ja oudoksuttaa suuresti miten se on mahdollista.

Joka tapauksessa olin Traconissa ystävieni kanssa, josta on tullut joka vuotuinen perinne. Tapahtuma oli niin kuin ennenkin. Näimme paljon upeita asuja ja ohjelmakattauksesta löytyi muutamia erittäin mielenkiintoisia aiheita. Tarinani saa kuitenkin hieman kummallisen käänteen kun saavuimme taidekujalle. Kävelimme pöytien ohitse katsoen artistien kuvia, kunnes saavuimme pöydän luokse, jonka takana ei näkynyt ketään. Siinä oli pieni lappu, jossa luki vain; "Palaan pian." Katselimme kuitenkin mitä kuvia artistilla oli. Kaikissa kuvissa esiintyi jokin hahmo, joka piteli pientä punaista ilmapalloa. Hahmo saattoi olla erilaisissa asennoissa tai paikoissa, mutta missään kuvassa hahmon kasvoja ei oltu piirretty. Kuvat olivat väritykseltään punaista ilmapalloa lukuun ottamatta mustavalkoisia ja niiden tyyli oli hyvin yksinkertainen, mutta jotenkin vetoava. Kuvista tuli myös jotenkin karmiva tunnelma ja koska pidän kaikesta kauhu-teemaisista kuvista ja tavaroista, niin halusin ostaa itselleni yhden.

Katselin ympärilleni ja kysyin viereisestä pöydästä että tiesivätkö he milloin tämän pöydän artisti oli lähtenyt. He sanoivat että eivät olleet huomanneet ollenkaan, varmaan ihmismassasta johtuen. Myöskään toisella puolella olevalla pöydänpitäjällä ei ollut mitään hajua milloin henkilö oli lähtenyt. Pidin sitä hieman outona, luulisi että edes jompi kumpi olisi huomannut jos viereisen pöydän artisti lähtee. Itse olisin varmaan myös pyytänyt toista vähän katsomaan tavaroitani. Päätin jäädä kuitenkin odottamaan, sillä kuvien tyyli vetosi minuun jollain tavalla. Sanoin ystävilleni että he voivat jatkaa matkaansa ja että laittaisin viestiä sitten kun saisin kuvani.

Odotin. Ja odotin. Mutta artistia ei näkynyt missään. Lopulta oli kulunut jo puoli tuntia siitä kun ystäväni olivat lähteneet ja aloin hermostumaan. Katsoin pöytää ja huomasin pienen laatikon joka oli lukittu ja siinä oli pieni kolo josta sai laitettua kolikoita sisään. Ajattelin, että pitäisiköhän vain laittaa jonkin verran rahaa lippaaseen ja ottaa yksi kuva mukaan. Tavallisesti en harkitsisi mitään tällaista, mutta jokin kumma vetosi minuun kuvissa hyvin paljon. Katsoin vielä kerran ympärilleni ja päätin ottaa sitten yhden kuvan itselleni. Missään ei näkynyt hintaa, joten laitoin mielestäni kohtuulliset viisi euroa lippaaseen ja lähdin pois paikalta. Kävellessäni pois katsoin samalla kuvaa, jossa kasvoton hahmo seisoi epämääräisen talon edessä punainen ilmapallo kädessään. Katsoessani päätä, minusta yhtäkkiä tuntui kuin se olisi liikahtanut. Räpäytin silmiäni ja kasvoton hahmo oli taas paikallaan. Sain hieman kylmän väristyksiä. Se oli varmaan vain mielikuvitustani.

Tapahtuma sujui kuitenkin hyvin tämän jälkeen ja unohdin pian myyntipöydän ja sen oudot tapahtumat. Olin vain tyytyväinen kuvaani jonka sain. Mutta se miksi kerron teille nyt tätä tarinaa johtuu aivan muusta. Viime aikoina on sattunut outoja asioita, joita en osaa selittää. On varmaan parempi, että kerron aluksi mitä Traconin jälkeen tapahtui. Minä nimittäin unohdin kuvani täysin kun olin päässyt kotiin. Laitoin sen väliaikaisesti ilmeisesti kaappiini, koska sieltä sen minä ainakin löysin. Mutta sen jälkeen minä unohdin koko kuvan, kunnes viime aikoina alkoi tapahtumaan karmivia asioita. Olen kuullut välillä yö aikaan koputusta kaapistani. Ja kun olen noussut ylös ja mennyt katsomaan, niin kaappi on ollut tyhjä. Joskus olen kuullut kaapin sisältä myös kuiskauksia, joista en ole saanut selvää. Tätä jatkui jonkin aikaa, kunnes eräänä yönä kuulin koputuksen selkeämpänä kuin ennen. Menin kaapin luokse ja kumarruin sen eteen varovaisesti. Kuuntelin jännittyneenä, kunnes yhtäkkiä oven takaa kuului kuiskaus; "Palaan pian." Hätkähdin aivan suunnattomasti ja pienen jähmettymisen jälkeen repäisin kaappini ovet auki. Siellä ei ollut ketään. Mutta olin aivan selkeästi kuullut jotain, joten aloin kaivelemaan tavaroita ja silloin löysin taas tämän kuvan ja muistin Conin tapahtumat. Paitsi että kuva ei ollut enää entisensä. Kasvottomalla hahmolla oli nyt suu ja se oli hyytävän näköinen. Suu oli pahantahtoisessa virneessä ja täynnä piikikkäistä hampaita. Tämän lisäksi kuvaan oli ilmestynyt puhekupla, jossa luki nyt tämä sama lause jonka olin äsken kuullut; "Palaan pian."

Yritänkin nyt selvittää että onko teistä kukaan muu ottanut tapahtumasta samanlaista kuvaa jossa on tällainen kasvoton hahmo punaisen ilmapallon kanssa? Kaipaan kipeästi neuvoa, että mitä minun tulisi nyt tehdä. Pitäisikö minun vain heittää kuva roskiin vai polttaa se?

Re: Kasvoton hahmo ilmapallon kanssa?

Hei
Olen niin helpottunut kun näin tämän postauksesi. Minullakin oli samanlainen kuva ja minulle on käynyt aivan samoja asioita kuin juuri selitit. Luulin tulleeni hulluksi. Itse heitin kuvan pois, eikä mitään ole käynyt. Suosittelen tekemään samoin.

Re: Kasvoton hahmo ilmapallon kanssa?

Todella hyvä kuulla. Kuinka kauan siitä on kun heitit kuvan pois? Laitan sen varmaan itsekin roskiin.

Re: Kasvoton hahmo ilmapallon kanssa?

Onko sinulla vielä kuva tallessa? Älä vaan heitä sitä pois! Heräsin viime yönä siihen kun minun oveeni koputettiin useita kertoja. Kun menin katsomaan oven takana ei näkynyt ketään. Tästä huolimatta koputus jatkui monta kertaa. Luulen että se on se. Siitä on nyt kaksi viikkoa kun hankkiuduin kuvasta eroon, eikä minulla ole mitään käsitystä missä se on...varmaan jo luultavasti kaatopaikalla. Yritän päivittää tänne mitä minulle tapahtuu, ehkä se auttaa. Jos siitä ei ole pitkään niin yritä etsiä vielä kuva roskista.

Re: Kasvoton hahmo ilmapallon kanssa?

Voi ei, minä ehdin heittää sen jo pois! Yritin etsiä sitä parhaani mukaan mutta en ole löytänyt. Ole kiltti ja kerro kuulumisesi jos jotain tapahtuu. Minua pelottaa.

Re: Kasvoton hahmo ilmapallon kanssa?

Olen alkanut kuulemaan taas samoja kuiskauksia, mutta nyt ne tulevat oveni luota. En kuitenkaan näe edelleenkään oven takana ketään. En saa enää hyvin unta, koska pelkään jonkun tulevan ovesta sisään kun nukun. Se on ollut hyvin rasittavaa ja toivon että tämä loppuu pian.

Re: Kasvoton hahmo ilmapallon kanssa?

Pitäisikö meidän vaikka tavata? Luuletko, että voisimme tehdä jotain yhdessä asian eteen? Vastaa pian, en ole varma mutta tuntuu kuin jokin olisi muuttunut kotonani. Tiedätkö sen karmean tunteen kuin joku olisi käynyt talossasi ja vaihtanut tavarasi niiden kopioilla? Kotini ei enää tunnu turvalliselta.

Re: Kasvoton hahmo ilmapallon kanssa?

Minä taas. Tätä on jatkunut nyt muutama päivä ja kuiskaukset ovat olleet selkeämpiä. En ole nukkunut kolmeen päivään ja pääni tuntuu hyvin heikolta. Kirjoitan tätä päivitystä nyt yöaikaan, sillä en tiedä pystynkö päivittämään enempää. En tiedä miksi, mutta tämä yö on ollut aivan hiljainen, en ole kuullut äännähdystäkään. Minusta tuntuu, että se on tulossa tänä yönä.

Re: Kasvoton hahmo ilmapallon kanssa?

Hei onko kaikki kunnossa? Vastasin niin pian kuin kykenin. Soittelin tässä tapahtumien järjestäjille ja he sanoivat, että kyseistä pöytäpaikkaa ei oltu merkitty mihinkään. He eivät myöskään olleet kuulleet koko artistista. Onkohan häntä edes olemassa? Soitin myös toisille artisteille jotka olivat siellä ja yritin selittää kuvista, mutta he eivät muistaneet siitä mitään. Tuntuu kuin koko taidepöytä olisi ollut vain unta. Minusta tuntuu että meidän pitäisi tavata niin pian kuin mahdollista.

Re: Kasvoton hahmo ilmapallon kanssa?

Palaan pian.

Re: Kasvoton hahmo ilmapallon kanssa?

Oletko se sinä? Tuo ei ole hauskaa, tiedät varmasti. Voisitko kertoa mitä tapahtui? Olen alkanut taas kuulemaan koputuksia, sekä kuiskailuja. Oloni on hyvin inhottava.

Re: Kasvoton hahmo ilmapallon kanssa?

Palaan pian.

Re: Kasvoton hahmo ilmapallon kanssa?

Kuka sinä olet?

Re: Kasvoton hahmo ilmapallon kanssa?

Palaan pian.

Re: Kasvoton hahmo ilmapallon kanssa?

Lopetan vastaamisen tänne.

Re: Kasvoton hahmo ilmapallon kanssa?

Olen. Siellä.