Tracon etsii vastaavia puiston sekä avajaisten ja päättäjäisten toteutukseen

Traconin conitea vuodelle 2019 on jo monilta osin muodostettu. Haemme kuitenkin avoimessa haussa kahteen tärkeään coniteatason tehtävään motivoituneita tekijöitä. Nämä tehtävät ovat puistovastaava sekä avajais- ja päättäjäisvastaava. Tracon järjestetään kokonaan vapaaehtoisvoimin, ja siten myös coniittien tehtävät ovat luonteeltaan palkatonta harrastustoimintaa.

Kumpikin haettavista tehtävistä vaatii tekijältään järjestelmällisyyttä, paineensietokykyä, luovaa ajattelua ja kykyä sopeutua nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Tehtäviä varten on olemassa viime vuosina niitä hoitaneiden ihmisten kirjoittamia ohjeita, ja muuta tarvittavaa ohjeistusta ja tukea saa pyydettäessä muilta coniiteilta. Aiempi kokemus näistä tehtävistä ja tapahtumatuotannosta katsotaan eduksi, mutta ei ole välttämätöntä. Alla tarkemmat kuvaukset tehtävistä.

Kaikkien coniittien vastuualueisiin kuuluvat ennen tapahtumaa sekä tapahtuman aikana asioiden suunnittelu ja toteutus oman tiimin ja muiden asiaan liittyvien tiimien kesken. Tehtävää ja ohjeistettavaa, tilattavaa ja selvitettävää riittää kaikissa conitean tehtävissä. Lisäksi coniitti on velvoitettu dokumentoimaan omia ja tiiminsä tekemisiä conitean yhteisessä wikiympäristössä, sekä huolehtimaan osaltaan sujuvasta viestinnästä.

Avajaisten ja päättäjäisten luoja

Avajaisista ja päättäjäisistä vastaava henkilö luo nämä tapahtumalle merkittävät tilaisuudet aina käsikirjoituksesta toteutukseen. Vastaava ei siis esiinny itse avajaisissa ja päättäjäisissä, vaan suunnittelee ne alusta loppuun varmistaen, että asiat menevät nappiin lavalla. Etsimällämme henkilöllä on suotavaa olla jonkinlaista kokemusta teatterin ja/tai esiintymisen maailmasta kulissien takaa. Tällaisia taustoja voivat olla esim. harrastava näyttelijä, lava-avustaminen, cosplayesityksien tekeminen, käsikirjoitusavustaja…

Tehtävässä suoriutuminen vaatii tekijältään riittävästi vapaata aikaa, sekä kykyä suunnitella aikatauluja projektille. Tämä performanssitaiteeseen perustuva tehtävä vaatii myöskin hyviä sosiaalisia taitoja ja tiimityöskentelykykyä, jotta kommunikointi esiintyjien ja muiden tahojen kanssa sujuu mahdollisimman mutkattomasti. Kokemus lavastuksesta ja salitekniikasta on tehtävän suorittamisessa varmasti eduksi, muttei ole välttämätöntä.

Pähkinänkuoressa: vastaava käsikirjoittaa avajais- ja päättäjäisohjelmat yhdessä tiiminsä kanssa, hankkii ohjelmiin esiintyjät ja avustajat, on aktiivisesti yhteydessä ohjelmatuotannon tekniseen puoleen mm. valaistuksesta, äänestä ja muista efekteistä, sekä pitää koko paketin kasassa. Koska Traconin avajaiset ja päättäjäiset ovat teemaan vahvasti liitoksissa, tässä tehtävässä on mahdollista ammentaa paljonkin sisältöä suoraan teemasta.

Puiston hyvä meininki ei synny itsestään

Puistovastaava järjestää puitteet puiston ohjelmalle ja muille kalusteita tarvitseville, sekä toimii esimiehenä puiston muille työntekijöille. Puistovastaava on siis käytännössä puiston tilavastaava. Materiaalia viime vuosien puiston järjestelyistä on olemassa runsaasti, joten kaikkea ei tarvitse keksiä tyhjästä. Kuitenkin omatoimisuus ja sujuva kommunikointi muun conitean kanssa ovat tärkeitä ominaisuuksia.

Puistovastaavan tehtävään haetaan henkilöä, jolla on hyvät viestintätaidot ja vahva organisointikyky. Tehtävä sisältää paljon keskustelemista sidosryhmien, kuten myyjien, kaupungin, Telttarentin, boffaajien ja muiden puistossa toimivien tahojen kanssa. Puisto on monipuolinen kokonaisuus, ja työmäärä ei ole pienimmästä päästä. Tehtävä sisältää paljon erilaisia tilanteita, joissa tarvitaan nopeaa ongelmanratkaisukykyä. Puistossa on aina säävaraus, ja tämä on huomioitava kaikkien kalusteiden ja tekniikan suhteen.

Kiinnostuitko?

Jos kiinnostuit yllä mainituista tehtävistä, lähetä pian hakemuksesi Traconin pääjärjestäjille osoitteeseen pj [ät] tracon.fi. Hakemuksesta tulee ilmetä haetun tehtävän lisäksi tietoa aiemmasta työkokemuksesta ja esim. jos on toiminut vänkärinä tai muuna järjestäjänä tapahtumissa, sekä mahdolliset muut tärkeät seikat, jotka voivat vaikuttaa valintaan. Kerrothan myös hieman itsestäsi henkilönä.

Haku jatkuu 31.1.2019 saakka.

 

Edit: hakuaikaa jatkettu tammikuun loppuun.